lauantai 30. syyskuuta 2017

Viisi syytä popsia pihlajanmarjoja suuhusi ulkona kulkiessasi




Pihlajanmarjoja on tänä vuonna niin runsaasti, että niiden näkemistä ympäristössä ei oikein pysty välttämään. Tässä sinulle viisi syytä, miksi pysähtyisit pihlajan juurelle hetkeksi ja popsisit suuhusi marjoja, joita yleisesti pidetään lähinnä lintujen ruokana.

1. Pihlajanmarja on vitamiinipommi, jota saa luonnosta ilmaiseksi niin paljon kuin haluaa.

2. Pihlajanmarjat sisältävät paljon C-vitamiinia; jo muutamasta marjasta päivässä saat sellaisen määrän C-vitamiinia, joka auttaa pitämään flunssaa loitolla.

3. Pihlajanmarjat sisältävät paljon karoteenia, joka on tärkeä antioksidantti; se mm. lisää elimistön puolustuskykyä ja auttaa hillitsemään matala-asteista tulehdusta kehossa.

4. Pihlajanmarjat sisältävät paljon magnesiumia, joka on keholle elintärkeä mineraali; magnesium on osallisena yli 300 kehon entsyymireaktiossa, mikä kuvastaa sen tärkeyttä. Useimmat meistä kärsivät magnesiumin puutteesta, joten pihlajanmarjojen popsiminen on yksi helppo keino ehkäistä ja hoitaa tätä puutosta.

5. Pihjalanmarjoista saa paljon kuitua, mikä edistää vatsasi normaalia toimintaa.

Pihlajanmarjoja kannattaa myös säilöä talven varalle. Hyviä säilöntätapoja ovat mm. pakastaminen ja kuivaaminen. Pakastemarjoja on helppo heittää vaikkapa smoothien sekaan ja kuivattuja marjoja voi syödä myslin seassa soija- tai tavallisen jugurtin kanssa.

Merkittävin syy, miksi me ihmiset emme käytä pihlajanmarjoja ravinnoksemme, on niiden kitkerä maku. Kitkeryys kuitenkin vaihtelee pihlajalajikkeesta toiseen ja näitä lajikkeita on monta. Tästä johtuen marjojen maku voi poiketa suurestikin puusta toiseen; kannattaa siis maistella useamman puun marjoja. Marjojen pakastaminen vähentää kitkeryyttä.

Jos et ole tottunut maistelemaan pihlajanmarjoja, niin nyt jos koskaan kannattaa laajentaa makumaailmaansa näillä vitamiinipommeilla, sillä nyt niitä riittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti