Viileä kesä ei ole ollut meikäläisen lämpöä rakastavan unelmien täyttymys, mutta on sillä ollut hyvätkin puolensa. Yksi näistä hyvistä puolista on ehdottomasti se, että syyskuussa voi vielä poimia metsävadelmia, jotka vielä vaan maistuvat omilta makoisilta itseltään - tämä on aika ennen kuulumatonta, eikö vaan?!
Vadelma-suklaaraakakakku ( iso kakku, Ø 23cm )
Pohja:
4 dl manteleita (vähintään 2 tuntia vedessä liotettuna)
2 dl kookoshiutaleita
6 tuoretta pehmeää taatelia
1 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus hyvälaatuista luonnonsuolaa
Täyte:
Täyte:
5 rkl hunajaa (tai agavesiirappia tms.)
2 dl sulaa kaakaovoita (voit korvata osittain tai kokonaan kookosöljyllä)
1 limen mehu
3 dl tuoreita/pakastettuja vadelmia
4 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus hyvälaatuista luonnonsuolaa
2 dl sulaa kaakaovoita (voit korvata osittain tai kokonaan kookosöljyllä)
1 limen mehu
3 dl tuoreita/pakastettuja vadelmia
4 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus hyvälaatuista luonnonsuolaa
Aloita raakakakun valmistus pohjamassan valmistuksesta. Laita ensin mantelit, kookoshiutaleet, suola ja raakakaakaojauhe blenderiin ja jauha ne hienoksi. Lisää taatelit ja sekoita kaikki pohjan ainekset sekaisin. Painele massa irtopohjavuoan (jossa mielellään silikoniset reunat) pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita vuoka pakastimeen täytteen valmistamisen ajaksi ja puhdista blenderin kulho.
Laita kaakaovoi pienessä kulhossa vesihauteeseen sulamaan (kuumaa vettä sisältävän kattilan päälle kulho, jossa kaakaovoi sulaa pikkuhiljaa; älä kuumenna liikaa, jotta kaakaovoin arvokkaat ravintoaineet eivät tuhoudu).
Valmista perustäyte: laita blenderiin liotetut cashewpähkinät, kookoskerma ja hunaja ja sekoita silkkiseksi massaksi. Erottele tässä vaiheessa noin 1/3 massasta toiseen astiaan suklaakerrosta varten. Lisää blenderiin jääneen massan sekaan limen mehu ja sekoita kunnolla. Lisää lopuksi seokseen blenderin käydessä ohuena nauhana noin 2/3 sulatetusta kaakovoista. Kaada valmiin täytemassan sekaan tuoreet/pakastetut vadelmat ja nostele ne taikinalastalla täytemassan sekaan - älä tässä vaiheessa sekoita enää blenderillä, sillä vadelmien tulee olla täytteessä kokonaisina. Kaada vadelmainen massa kakun pohjakerroksen päälle ja laita takaisin pakastimeen.
Valmista lopuksi suklaakerros. Pese blenderin kulho ja laita syrjään laitetut 1/3 täytemassasta puhtaaseen kulhoon. Lisää joukkoon raakakaakaojauhe ja ripaus suolaa. Sekoita tasaisen ruskeaksi massaksi. Lisää lopuksi seokseen blenderin käydessä ohuena nauhana loput sulatetusta kaakovoista. Odota sen aikaa, että kakun vadelmainen kerros on hieman jähmettynyt pakastimessa ja kaada sen jälkeen suklaakerros vadelmakerroksen päälle. Laita takaisin pakastimeen ja anna koko kakun jähmettyä kohmeiseksi.
Suussa sulavan herkullinen raakakakku on nyt valmista herkuteltavaksi. Valmis kakku säilyy jääkaapissa noin viikon ajan.
Nautinnollisia herkkuhetkiä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti