sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Raakakakkujen kuningatar esittäytyy - vadelmaa ja suklaata, mmmm...


Viileä kesä ei ole ollut meikäläisen lämpöä rakastavan unelmien täyttymys, mutta on sillä ollut hyvätkin puolensa. Yksi näistä hyvistä puolista on ehdottomasti se, että syyskuussa voi vielä poimia metsävadelmia, jotka vielä vaan maistuvat omilta makoisilta itseltään - tämä on aika ennen kuulumatonta, eikö vaan?!



 
Metsävadelmat ovat ihania sellaisenaan tuoreeltaan naposteltavaksi, mutta sen lisäksi ne taipuvat monenlaiseksi muuksikin herkuksi. Ne sopivat oivallisesti makunsa puolesta yhteen suklaan kanssa, joten loihdin tästä makuparista taivaallisen ihanan raakakakun, joka mielestäni ansaitsee tulla kutsutuksi RAAKAKAKKUJEN KUNINGATTAREKSI! Tämä kuuluu ehdottomasti samaan sarjaan kuin aikaisemmin suuren suosion saanut minttu-suklaaraakakakkuni - tätä kannattaa siis kerralla tehdä iso kakku, sillä pienestä tulee vain kiukkuiseksi :D Meillä kakkua oli perheeni lisäksi maistelemassa siskoni ja puolet kakusta hävisi parempiin suihin saman tien, hyvää siis oli!


Vadelma-suklaaraakakakku ( iso kakku, Ø 23cm )

 
 
Pohja:
 
4 dl manteleita (vähintään 2 tuntia vedessä liotettuna)
2 dl kookoshiutaleita
6 tuoretta pehmeää taatelia
1 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus hyvälaatuista luonnonsuolaa

Täyte:

6 dl cashewpähkinöitä (vähintään tunnin vedessä liotettuna)
3 dl kookoskermaa
5 rkl hunajaa (tai agavesiirappia tms.)
2 dl sulaa kaakaovoita (voit korvata osittain tai kokonaan kookosöljyllä)

1 limen mehu
3 dl tuoreita/pakastettuja vadelmia

4 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus hyvälaatuista luonnonsuolaa
 
 
Aloita raakakakun valmistus pohjamassan valmistuksesta. Laita ensin mantelit, kookoshiutaleet, suola ja raakakaakaojauhe blenderiin ja jauha ne hienoksi. Lisää taatelit ja sekoita kaikki pohjan ainekset sekaisin. Painele massa irtopohjavuoan (jossa mielellään silikoniset reunat) pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita vuoka pakastimeen täytteen valmistamisen ajaksi ja puhdista blenderin kulho. 
 
Laita kaakaovoi pienessä kulhossa vesihauteeseen sulamaan (kuumaa vettä sisältävän kattilan päälle kulho, jossa kaakaovoi sulaa pikkuhiljaa; älä kuumenna liikaa, jotta kaakaovoin arvokkaat ravintoaineet eivät tuhoudu).
 
Valmista perustäyte: laita blenderiin liotetut cashewpähkinät, kookoskerma ja hunaja ja sekoita silkkiseksi massaksi. Erottele tässä vaiheessa noin 1/3 massasta toiseen astiaan suklaakerrosta varten. Lisää blenderiin jääneen massan sekaan limen mehu ja sekoita kunnolla. Lisää lopuksi seokseen blenderin käydessä ohuena nauhana noin 2/3 sulatetusta kaakovoista. Kaada valmiin täytemassan sekaan tuoreet/pakastetut vadelmat ja nostele ne taikinalastalla täytemassan sekaan - älä tässä vaiheessa sekoita enää blenderillä, sillä vadelmien tulee olla täytteessä kokonaisina. Kaada vadelmainen massa kakun pohjakerroksen päälle ja laita takaisin pakastimeen.
 
Valmista lopuksi suklaakerros. Pese blenderin kulho ja laita syrjään laitetut 1/3 täytemassasta puhtaaseen kulhoon. Lisää joukkoon raakakaakaojauhe ja ripaus suolaa. Sekoita tasaisen ruskeaksi massaksi. Lisää lopuksi seokseen blenderin käydessä ohuena nauhana loput sulatetusta kaakovoista. Odota sen aikaa, että kakun vadelmainen kerros on hieman jähmettynyt pakastimessa ja kaada sen jälkeen suklaakerros vadelmakerroksen päälle. Laita takaisin pakastimeen ja anna koko kakun jähmettyä kohmeiseksi.
 
Suussa sulavan herkullinen raakakakku on nyt valmista herkuteltavaksi. Valmis kakku säilyy jääkaapissa noin viikon ajan.
 
 
Nautinnollisia herkkuhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti