maanantai 14. elokuuta 2017

Nämä 6 kauneudellista asiaa tapahtuivat, kun muutin ruokavalioni ja vähensin kemikaalialtistustani


Kauneus lähtee sisältäpäin - olen itse todennut tämän kirjaimellisesti!



Olin vielä muutama vuosi sitten todellinen sokerihiiri, jonka iho ja limakalvot olivat rutikuivat, karvat kasvoivat villisti ja naamassa oli couperosa läiskiä. Totaalisen ruokavaliomuutoksen ja kemikaalien käytön vähentämisen myötä nämä asiat ovat parantuneet huimasti. Alla listaus merkittävimmistä kauneudellisista muutoksista, jotka koin muuttamalla ruokavalioni radikaalisti terveellisempään suuntaan ja vähentämällä kemikaalialtistusta vaihtamalla ihonhoito- ja hygienituotteet luonnonmukaisiksi.

  1. Iho on joustava ja kimmoisa ilman kalliita kosteusvoiteita. Aikaisemmin ihoni oli suihkun jäljiltä kuiva korppu, jota oli pakko rasvata. Nykyään ihoani ei välttämättä tarvitse rasvata suihkun jälkeen ollenkaan, mutta toisinaan hemmottelen sitä sivelemällä iholleni luomulaatuista kylmäpuristettua oliiviöljyä. Keittiökaapin sisältämillä aineksilla pääsee ihonhoidollisesti paljon parempaan lopputulokseen kuin kalliilla ihovoiteilla - myös lompakko kiittää!
  2. Huulet ovat ympäri vuoden pehmeät ja hyvin kosteutetut. Tämä on ollut itselleni suurin saavutus, sillä kärsin aikaisemmin todella paljon huulten rohtumisesta; toisinaan huuleni olivat pitkiäkin aikoja kuivat koppurat ja sen vuoksi todella kipeät; mitkään rasvat eivät tuoneet apua, vaan ongelma todellakin täytyi korjata sisältä päin.
  3. Ihokarvojen kasvu on hidastunut ja paikoitellen lakannut kokonaan; lisäksi karvat ovat ohuempia ja pehmeämpiä. Ennen sain olla sheivaamassa rautalankakarvoja sääristäni ja kainaloistani tiheään tahtiin, mutta nykyään selviän hommasta nyppimällä yksittäisiä karvoja. Ruokavalioremontti tasapainottaa kehon hormonitoimintoja ja tämä todella näkyy karvojen kasvussa!
  4. Iho ruskettuu kauniin tasaisesti, eikä pala herkästi. Ennen ihoni ruskettui todella epätasaisesti, enkä ylipäänsä pystynyt olemaan paljoa auringossa palamatta. Nykyään on ilo katsella omia tasaisesti päivettyneitä kasvoja ja bikinirajoja muualla kehossa. Tätäkin kuitenkin kohtuudella, sillä täytyy muistaa, että aurinko vanhentaa ihoa! Värikkäistä kasviksista ja muista terveellisistä ruoka-aineista saatavat antioksidantit ovat ihomme ja koko kehomme todellinen suoja.
  5. Hiukset ovat hyvässä kunnossa ja kynnet vahvat. Aikaisempi 'harrastukseni' oli kaksi/monihaaraisten hiusten nyppiminen; nykyään tätä ei enää tarvita, sillä pitkistä hiuksistani ei tahdo löytyä haaroittuneita latvoja etsimälläkään. Samoin ennen kynteni lohkeilivat ja liuskoittuvat helposti, mutta nykyään kasvavat huomattavasti vahvempina.
  6. Hampaat pysyvät ehjinä ja kauniin valkoisina. Tässä asiassa auttaa erityisesti fluoriton hammastahna ja luonnonmukainen suola. Karies ja hammaskivi viihtyvät happamassa suussa, joten suuta on hyvä emäksöidä luonnonsuolalla ripauttamalla sitä muutama hippunen hammasharjaan hammastahnan päälle. Tähän tarkoitukseen sopivat erinomaisesti mm. ruususuola tai puhdistamaton merisuola.

Näiden kauneudellisten parannusten saavuttaminen on edellyttänyt minulta mm. sokerin ja vehnän käytön minimoimista, värikkäiden pääosin tuoreiden kotimaisten (luomu)kasvisten ja hyvälaatuisten rasvojen ronskia lisäämistä sekä kaikista niistä hygienia- ja ihonhoitotuotteista luopumista, joiden ainesosaluetteloa en kokonaisuudessaan ymmärrä. Muutos ei tapahtunut hetkessä, mutta parantumisen merkkejä alkoi ilmetä nopeasti.

Tässä on lista ainoastaan ulkoiseen olemukseen liittyvistä positiivisista muutoksista. Terveydellisten muutosten lista on myös pitkä ja kokonaan oman blogikirjoituksen arvoinen aihe - palataan tähän siis myöhemmin :)

2 kommenttia:

  1. Ostin v. 1996 Braun Multigourmet höyrykeittimen.ELÄMÄNI VIISAIN OSTOS!Ennen käytin reippanlaisesti suolaa,höyrykeit-
    timen myötä en käytä ollenkaan.Valmistan esim. lounaan niin,
    ensimmäiseen koriin broilerin rintaleikkeet kera yrttien 30 min.Sitten toiseen koriin perunat,parsakaali,porkkanakuuti-
    ot (isot)toiseen koriin.Siinä vaiheessa laitan viime mainitun alas ja broiskukorin sen yläpuolella.Taas ajastin
    30 min. ja hups,ruoka on valmista ja TODELLA HERKULLISTA.
    Vitamiinit eivät ole liuenneet keitinveteen ja broiskuista
    rasvat tippuneet ns. alatarjottimelle.EIKÄ TARVITSE VAHTIA,
    sekä mikä sähkönsäästö.Jos valmistaisin em. ruoat katti-
    loissa,olisi kolme levyä käytössä sekä broiskut uunissa.SUOSITTELEN TÄTÄ LAITETTA JOKA KOTIIN!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höyryttäminen on todella hyvä tapa valmistaa ruokaa, siitä olen ehdottomasti samaa mieltä :) Korostaisin kuitenkin, että jokainen meistä tarvitsee myös hyvälaatuista suolaa, sillä siinä on paljon kehollemme välttämättömiä mineraaleja ja se emäksöi voimakkaasti kehoa. Toisistaan täytyy erottaa teollinen pöytäsuola, joka on huonoa ja äärimmäisen hapanta, ja luonnonsuola (esim. puhdistamaton merisuola, ruususuola), jotka ovat täysin päinvastaisia. Näiden välille ei yleisessä suolakeskustelussa tehdä eroa, mutta se on tosi olennainen.

      Poista