Rakastan mausteista ruokaa ja yksi ehdoton lempparini on meksikolainen kvinoapannu. Tässä maittavassa ja erittäin helposti valmistuvassa kasvisruuassa proteiinilähteinä toimivat sekä kvinoa että mustat pavut. Hyviä rasvoja ruokaan tuo avokado ja jo totuttuun tapaan tulehdusta ylläpitäviä omega-6 rasvahappoja sisältäviä kasviöljyjä ei käytetä ollenkaan.
Meksikolainen kvinoapannu
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2,5 dl kvinoaa
2,5 dl vettä
1 purkki (luomu)tomaattimurskaa
2,5 dl valmiiksi keitettyjä mustapapuja
2,5 dl (luomu)maissia
1 tl chilijauhetta
1 pitkulainen punainen chilipalko hienonnettuna
1/2 tl jauhettua kuminaa
suolaa ja mustapippuria
1 avokado pieniksi kuutioiksi pilkottuna
1 limen mehu
tuoretta korianteria hienonnettuna
Laita valkosipulisilppu pannulle pieneen määrään vettä kuullottumaan. Huuhdo kvinoa tiheässä siivilässä juoksevan veden alla. Lisää pannulle valkosipulin joukkoon chilijauhe, hienonnettu chili ja kumina ja jatka kuullottamista vähän aikaa. Kuullottamisen päätteeksi lisää pannulle vesi ja tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kiehuvan nesteen joukkoon kvinoa, mustapavut ja maissi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 10-15 minuuttia, kunnes kvinoa on kypsää. Ota pannu pois liedeltä ja mausta ruoka suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi pieniksi kuutioiksi pilkottu avokado, limen mehu ja hienonnettu korianteri. Nauti tuoreen salaatin kera.
Meksikolaiseen tapaan tämän ruuan kuuluu olla tulinen. Jos et ole tottunut tuliseen ruokaan, kannattaa chiliä laittaa varoen ja totutella sen makuun vähitellen. Tuoreessa chilissä kaikista tulisimpia ovat chilin siemenet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti