sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Mmmmm, mulperimarjoja - ihania terveellisempiä karkin korvikkeita :)

Ihanaa ja hyvinvoivaa alkanutta vuotta 2017 kaikille blogini lukijoille!

Uusi vuosi on hyvä aloittaa etsimällä terveellisempiä vaihtoehtoja sokerihampaan kolotukseen :) Jos joulun aikaan tuli syöpöteltyä paljon Fazerin suklaata, on se hyvä nyt vaihtaa antioksidanttirikkaaseen tummaan suklaaseen (kaakaota vähintään 70%) tai raakasuklaaseen. Ja sokeria ja huonoa rasvaa sisältävät kakut voi vaihtaa huomattavasti terveellisempään raakakakkuun.

Jos ongelmanasi on karkkien napostelu, löytyy niidenkin tilalle terveellisempiä vaihtoehtoja. Tilasin itse joulun alla pitkästä aikaa mulperimarjoja ja minä ja lapset ihastuimme niiden toffeemaiseen makuun täysin.





Kuivahedelmien tapaan mulperitkin sisältävät paljon sokeria, mutta samalla niistä saa paljon kuitua, C-vitamiinia, rautaa, kalsiumia ja antioksidantteja - siis monin verroin terveellisempi vaihtoehto teollisesti valmistetuille karkeille ja muille sokeripommeille, joista saa vain tyhjää energiaa ja terveyshaittoja. Kohtuus kuitenkin kaikessa, mulpereitakaan ei pidä syödä ylenmäärin, vaikka niiden makuun koukuttuu helposti. Luonnollinen sokeri on paljon teollista sokeria parempi, mutta täytyy muistaa, että sokeria sekin on ja näin ollen liiallisesti käytettynä terveydelle haitaksi.

Mulperit ovat silkkiäispuun marjoja ja niitä on syöty kiinalaisessa kulttuurissa jo tuhansien vuosien ajan. Kyse ei siis ole uudesta jutusta, vaikka monelle ne saattavatkin olla uusi tuttavuus. Niitä on ihana napostella sellaisenaan tai laittaa vaikka smoothieen makeutukseksi. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! FitnessFirst verkkokaupasta näitä ihanuuksia saa nyt ale-hintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti