torstai 26. tammikuuta 2017

Kasvissyöjän kookoskana, kanan sijasta tofulla



Tykkään hektisen lapsiperhearjen keskellä kehitellä maistuvia nopeita kasvisruokia, joita tämäkin pannulla pyöräytetty kookostofu edustaa. Makunsa ruoka saa tietysti tulehdusta hillitsevistä mausteista: kurkumasta, inkivääristä ja valkosipulista, joista kahta ensimmäistä voit käyttää joko tuoreena tai jauheena.


Kookostofu kasviksilla

 
n. 1 rkl hienoksi raastettua tuoretta kurkumaa tai 1 tl kurkumajauhetta
n. 1 rkl hienoksi raasettua tuoretta inkivääriä tai 1 tl inkiväärijauhetta
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 iso tai 2 pientä porkkanaa
1 sipuli
2 dl kookoskermaa
vettä
1 paketti (250g) maustamatonta luomutofua
1 tl hyvälaatuista luonnonsuolaa
mustapippuria myllystä
hienonnettua persiljaa
 
 
Kuullota tuoretta kurkuma- ja inkivääriraastetta (tai jauheita) sekä hienonnettua valkosipulia pannulla pienessä määrässä vettä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Pilko sillä aikaa porkkana ohuiksi kiekoiksi ja sipuli suikaleiksi ja lisää ne pannulle hetkeksi kuullottumaan mausteiden sekaan. Lisää kasvisten ja mausteiden joukkoon kookoskerma ja vettä sen verran, että saat kastikkeelle haluamasi koostumuksen. Hauduta hiljalleen kannen alla, kunnes porkkanat ovat lähes kypsiä (noin 10 min.). Pilko tofu pieniksi kuutioiksi. Jos haluat tofuun väriä, kuivaa kuutiot huolellisesti talouspaperin välissä ja ruskista kuivalla pannulla. Lisää lopuksi tofu kookoskastikkeeseen ja jatka haudutusta hetken aikaa, kunnes porkkanat ovat kunnolla kypsyneet. Mausta suolalla, pippurilla ja tuoreella persiljalla. Tarjoile keitetyn täysjyväriisin tai kvinoan ja tuoresalaatin kanssa.
 
 

Helppoa, nopeaa ja ehdottomasti kokeilemisen arvoista - Bon appetit :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti