sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Terveyttä tukevia antioksidantteja porkkana-bataattisosekeitosta

Kävin tänään taas joka sunnuntaisella hotjooga tunnilla ja ai että se vaan tekee hyvää :) Oletko koskaan kokeillut? Kehon puhdistumiselle on tärkeää hikoilla oikein kunnolla ja hotjooga tunnilla, jos missä tämä puhdistuminen on maksimissaan.

Täydellisen puhdistautumisen jälkeen tekee mieli syödä jotain kevyttä ja terveellistä. Onneksi olin ennen tunnille lähtöä tehnyt valmiiksi sosekeiton porkkanasta ja bataatista. Ei siis tarvinnut enää tunnin jälkeen kiireellä alkaa kokkailemaan, vaan ravitseva ateria oli lämmittämistä vaille valmis.

Oranssin väriset porkkanat ja bataatit sisältävät paljon alfa- ja beetakaroteenia, jotka muuttuvat kehossa A-vitamiiniksi ja samalla toimivat tehokkaina antioksidantteina. Antioksidantit suojaavat kehoa vahingolliselta hapetusstressiltä ja sitä myötä hillitsevät matala-asteista tulehdusta. Porkkanaa ja bataattia kannattaa siis sisällyttää ruokavalioon säännöllisesti ja tässä yksi helppo keino sen tekemiseksi!



 
 

Porkkana-bataattisosekeitto

 
2-3 (luomu)porkkanaa
1 isohko bataatti
1 sipuli
vettä
n. 1 dl kookoskermaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
 
 
Pilko kuoritut porkkanat ja bataatti isohkoiksi lohkoiksi (jos käytät luomuporkkanoita, niitä ei tarvitse kuoria, vaan huolellinen pesu riittää). Lohko myös sipuli. Kuullota kattilassa porkkanalohkoja hetken aikaa pienessä määrässä vettä, sillä ne kypsyvät hitaammin kuin bataatti- ja sipulilohkot. Lisää kuullotettujen porkkanoiden sekaan bataatti ja sipuli sekä vettä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät veden alle. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sen jälkeen miedolla lämmöllä kasvikset kannen alla kypsiksi. Lisää lopuksi kattilaan kookoskerma. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella silkkiseksi sosekeitoksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
 
Koska kasvikset sisältävät pääasiassa vain hiilihydraatteja, on ateriaa hyvä täydentää paljon proteiinia ja hyviä rasvoja sisältävillä kurpitsansiemenillä. Siemenet tuovat silkkisen hienoon keittoon mukavasti myös rapsakkaa purtavaa.
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti