maanantai 19. kesäkuuta 2017

Raikas raparperi-raakakakku kruunaa juhannuspöydän


Alkukesä on raparperien aikaa ja ne ovat juuri nyt parhaimmillaan. Keräsin mökkini pihalta mahtavan komeat isot varret, joten piti hetimmiten keksiä niille käyttökohteita. Vuodesta toiseen yksi ehdoton suosikkini on mansikka-raparperismoothie. Sen lisäksi kehitin uutuutena raparperi-raakakakun, joka ainakin meillä tulee kruunaamaan juhannuspöydän. Maku on ihanan kirpsakan raikas ja sopii täydellisesti kesään. Tosin meillä täällä Suomessa juhannussää ei taida tänäkään vuonna olla kovin kesäinen, mutta ei anneta sen haitata menoa. Itse suuntaan mökille juhannuksen viettoon ja otan kakun mukaan 'kesäisiin' herkkuhetkiin :) Kokeile sinäkin!




Raikas raparperi-raakakakku (pieni kakku, Ø15 cm)

 
Pohja: 
1 dl kookoshiutaleita
3 tuoretta pehmeää taatelia
ripaus hyvälaatuista luonnonsuolaa

 
Raparperitäyte:

3 dl cashewpähkinöitä (vähintään tunnin vedessä liotettuna)
1 1/2 dl kookoskermaa
 2 (-3) rkl luomuhunajaa (tai esim. agavesiirappia)
 1 1/2 - 2 dl raparperipaloja
  1 limen mehu
1 dl sulaa kaakaovoita (voit korvata osan kylmäpuristetulla kookosöljyllä)
 
 
 Laita ensimmäiseksi kaakaovoi vesihauteeseen pieneen kulhoon hiljalleen sulamaan (kuumaa vettä sisältävän kattilan päälle kulho, jossa kaakaovoi sulaa pikkuhiljaa; älä kuumenna liikaa, jotta kaakaovoin arvokkaat ravintoaineet eivät tuhoudu).
 
Aloita raakakakun valmistus pohjamassan valmistuksesta. Laita ensin parapähkinät, kookoshiutaleet ja suola blenderiin ja jauha ne hienohkoksi rouheeksi. Lisää taatelit ja sekoita kaikki pohjan ainekset tasaiseksi massaksi. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita vuoka pakastimeen täytteen valmistamisen ajaksi ja puhdista blenderin kulho. 
 
Valmista raparperitäyte. Laita blenderiin liotetut cashewpähkinät, kookoskerma, hunaja, raparperinpalat sekä limestä puristettu mehu. Sekoita ainekset blenderillä hienoksi tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi seokseen blenderin käydessä ohuena nauhana sulatettu kaakaovoi. Kaada täyte pohjamassan päälle ja laita vuoka takaisin pakastimeen. Anna jähmettyä kunnolla; saa pakastua kohmeiseksi, jotta on helpompi irrottaa vuoasta, kannattaa myös leikata paloiksi kohmeisena. Voit myös pakastaa raakakakun myöhempää käyttöä varten; ota tällöin huoneenlämpöönsulamaan vähintään tunti ennen kakun syömistä. Raakakakku säilyy jääkaapissa muutaman päivän.
 
Jos haluat valmistaa isomman kakun (halkaisija n. 23 cm) tuplaa kakun ainekset.
 
 

Makoisan mukavaa juhannusta kaikille!

 
 
Muistathan, että saat Luontaistukun verkkokaupasta 10%:n alennuksen ensimmäisestä tilauksestasi koodilla KIRSIK10.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti