Elämä lapsiperheessä on usein hektistä ja ruoka täytyy saada
pöytään nopeasti. Meillä tytär oli tänään menossa kaverinsa synttäreille ja
sitä ennen piti taikoa maittavaa terveellistä pikaruokaa masujen täytteeksi.
Pakasteesta löytyi viime kesän kanttarellisatoa ja jääkaapissa oli aikaisemmin
keitettyä kvinoaa, joten niistä sai pikapikaa kyhättyä ravinteikkaan
kanttarelli-kvinoapannun. Kvinoa on olennainen osa kasvisruokavaliota, sillä se
on täydellinen kasvisproteiinin lähde sisältäen kaikki välttämättömät
aminohapot. Jos kvinoa on Sinulle uusi tuttavuus, suosittelen lämpimästi
kokeilemaan sitä. Itse syön sitä lähes päivittäin.
Olennainen osa matala-asteista tulehdusta hillitsevää
ruokavaliota on tulehdusta hillitsevien mausteiden käyttö. Tällaisia mausteita
ovat kurkuma, inkivääri ja valkosipuli. Upotan näitä mausteita nykyään lähes
ruokaan kuin ruokaan ja tähänkin ruokaan ne sopivat erinomaisesti. Kookoskerma
pehmentää mukavasti mausteiden makua.
Ruoka valmistuu kätevästi paistinpannussa, siististi ilman
valtavaa tiskivuorta. Lisäät vain aineksia pannuun yksi toisensa jälkeen ja
ruoka valmistuu kädenkäänteessä J
ruokalusikallinen kookoskermaa + pieni loraus vettä
1 tl kurkumaa
1 tl jauhettua inkivääriä (tai 1 rkl tuoretta hienona
raasteena)
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
2 dl pieniksi kuutioiksi pilkottuja kanttarelleja (tai mitä
tahansa muuta sientä, esim. herkkusieniä)
3 dl valmiiksi keitettyä kvinoaa
1 – 1 ½ dl kookoskermaa
1 tl hyvälaatuista luonnonsuolaa
ripaus mustapippuria myllystänippu persiljaa hienonnettuna
Kuumenna paistinpannussa miedolla lämmöllä pieni määrä
kookoskermaa ja vettä ja laita siihen hetkeksi kuullottumaan kurkuma, inkivääri ja
hienonnettu valkosipuli. Lisää hienonnettu sipuli ja jatka kuullottamista
muutama minuutti (lisää vähän vettä, jos tarpeen). Lisää pannulle sienikuutiot
ja hauduta niitä muutama minuutti, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää tämän
jälkeen kvinoa ja kookoskerma ja kuumenna kiehuvaksi. Älä tässä vaiheessa enää
keitä, jotta kvinoa ei muutu puuromaiseksi. Mausta valmis ruoka suolalla,
mustapippurilla ja tuoreella persiljalla. Tarjoile tuoresalaatin kanssa.
Halutessasi voit lisätä ruokaan eläinproteiinia, esim.
tonnikalaa tai kanakuutioita. Tämän nopeammaksi ruoanlaitto ei enää tule, joten
pidä resepti mielessä silloin, kun ruoanlaitolle ei ole montaa minuuttia aikaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti