maanantai 22. toukokuuta 2017

Tuo Aasia keittiöösi

Tarjosin Ravintolapäivänä asiakkailleni punaisista linsseistä tehtyä intialaista dalia ja se sai niin hyvät arvioinnit, että jaanpa tämän herkkureseptin täällä blogissani. Tämä ruokalaji sisältää paljon tulehdusta hillitseviä mausteita ja sen valmistus tuo huumaavan ihanat aasialaiset tuoksut kotiisi.

Linssit sopivat täydellisesti vegaani-/kasvisruokavalioon, sillä ne sisältävät paljon kasviproteiinia. Lisäksi niissä on kuitua sekä monia arvokkaita hivenaineita, kuten rautaa, magnesiumia ja mangaania. Linssejä on monen eri värisiä, joten saat linssejä vaihtelemalla mukavaa vaihtelua ruokavalioosi.Tähän ruokalajiin sopii parhaiten punaiset, sillä pitkään haudutettaessa ne puuroutuvat ja tuovat ruokaan juuri oikeanlaisen rakenteen.

Tämä ruoka kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä, sillä sen maku paranee, kun se seisoo jonkin aikaa jääkaapissa ennen syömistä. Itse teen tätä yleensä tuplasatsin kerralla, sillä itseni lisäksi tämä maistuu myös miehelleni ja lapsilleni. Herkullinen tapa siis lisätä kasvisruokien syöntiä niilläkin, jotka eivät ole varsinaisia kasvissyöjiä.



Intialainen dal punaisista linsseistä

 
300 g (luomu) punaisia linssejä
4 dl kookosmaitoa
2 dl vettä
1,5 rkl raastettua luomuinkivääriä
1 tuore chili tai maun mukaan kuivattua chiliä
1 tl hyvälaatuista luonnonsuolaa
1 prk (luomu)tomaattimurskaa
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
2 tl juustokuminaa
1,5 tl sinapinsiemeniä
1 tl jauhettua korianteria
1 tl curryjauhetta
1 nippu tuoretta korianteria tai persiljaa
 
 
Laita kattilaan linssit, kookomaito, vesi, raastettu inkivääri, pieniksi pilkottu chili ja suola. Keittele hiljaisella lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää kattilaan suurin osa tomaattimurskasta (säästä pieni määrä sipulien ja mausteiden kuullottamiseen) ja hauduta hiljalleen kannen alla vähintään 20 minuuttia; mitä pidempään haudutat, sitä parempaa saat ruoan rakenteesta.
 
Linssien kypsyessä silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna paistinpannussa loppu tomaattimurska ja ohenna sitä pienellä määrällä vettä. Laita pannulle kaikki mausteet sekä sipuli- ja valkosipulisilppu. Sekoita hyvin ja kuullota miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes sipuli on kypsynyt kunnolla.
 
Kun olet hauduttanut linssejä haluamasi ajan, sekoita joukkoon paistinpannulla kuullottamasi sipulimausteseos. Lisää lopuksi silputtu korianteri/persilja. Tarjoile dal täysjyväriisin tai kvinoan kera.
 
 


Herkullisia ruokahetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti