perjantai 17. marraskuuta 2017

Superhelppo gluteeniton omenapiirakka herkkuhetkiin


Meille oli tänään iltapäivällä tulossa vieras ja kaiken muun puuhan keskellä piti valmistaa nopeasti jotain tarjottavaa. Parvekkeen viileästä löytyi vielä oman puun omenia, joten mikäs sen herkullisempaa kuin mehevä omenapiirakka. Aikaa ei ollut monimutkaisiin leipomuksiin, joten helppous ja nopeus oli nyt valttia. Ja tosiaan, omenapiirakan saa tekaistua uuniin muutamassa minuutissa :) Ja lopputulos oli herkullinen!

Keittiöstäni ei ole enää pitkään aikaan löytynyt vehnäjauhoja eikä valkoista sokeria - niitä ei siis sisällä omenapiirakkanikaan. Jos gluteeniton leivonta ei ole Sinulle entuudestaan tuttua, niin tällä reseptillä kannattaa aloittaa.




Mehevä gluteeniton omenapiirakka

 
3 1/2 dl gluteenittomia jauhoja (itse laitoin puolet kookosjauhoja ja toisen puolikkaan kikhernejauhoja)
1 1/2 dl raakaruokosokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl soijajugurttia (luomu)
1 dl kookoskermaa
100 g voita sulatettuna (halutessasi voit jättää sulatetun voin hetkeksi seisomaan ja käyttää vain pinnalle nousevan kirkastetun voin) 
2-3 omenaa (kotimaista tai luomua)
raakaruokosokeria ja ceylon kanelia
 
Vuoraa halkaisijaltaan noin 25cm piirakkavuoka leivinpaperilla. Laita voi kattilaan sulamaan miedolla lämmöllä. Pilko omenat pieniksi kuutioiksi; kotimaiset ja luomuomenat voit pilkkoa kuorineen.  
 
Sekoita kulhossa gluteenittomat jauhot, raakaruokosokeri ja leivinjauhe. Lisää sekaan soijajugurtti, kookoskerma ja sulatettu voi ja sekoita kaikki sekaisin.
 
Levitä taikina tasaisesti piirakkavuokaan, ripottele päälle omenakuutiot ja painele ne taikinaan. Ripottele päälle raakaruokosokeria ja kanelia.
 
Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa (kiertoilmalla 180 astetta) noin 30 minuuttia. Tarjoa piirakka sellaisenaan tai esim. vispaantuvan soijakerman kanssa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti