keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Supersuositun minttu-suklaaraakakakun uudistettu versio - sama herkullinen maku vähemmällä vaivalla!


Meidän perheessä rakastetaan nykyään suklaaraakakakkuja! Yksi kaikkien aikojen lemppareista on ollut kahden kerroksen minttu-suklaaraakakakku, joka on täällä blogissanikin ollut suosituin kaikista raakakakuistani.



Se on totta tosiaan herkullinen, mutta useamman kerroksen kakut on vähän turhan työläitä tehdä. Niinpä päädyin kehittelemään tästä herkusta yksinkertaisemman version, sillä eihän minttua ja suklaata tarvitse erottaa toisistaan omiksi kerroksikseen, vaan ne voi kerralla laittaa sekaisin. Tästä havainnosta syntyi valloittava mintun makuinen suklaaraakakakku, jota minun täytyi valmistaa perheelleni kerta toisensa jälkeen :)

Herkullisuutensa lisäksi kakku on äärimmäisen terveellinen, sillä se sisältää paljon raakakaakaota. Raakakaakaota voi ihan syystä kutsua superfoodien superfoodiksi, sillä sen ravintoarvot ovat niin suuret. Kaakaopapu on yksi parhaita magnesiumin lähteitä ja siinä on suuret määrät rautaa sekä mm. kalsiumia, sinkkiä, kuparia ja kaliumia. Se sisältää myös runsaasti ravintokuituja ja antioksidantteja, jotka suojaavat kehoamme matala-asteista tulehdusta aiheuttavalta hapetusstressiltä. Kaakaossa on mm. enemmän flavonoideja kuin mustikassa. Siinä on myös monia tärkeitä aminohappoja, kuten arginiinihappoa ja tryptofaania, joka on serotoniinin tärkeä rakennusaine - tähän perustuu suklaan mielialaa kohentava vaikutus. Tämä varmaankin riittää vakuuttamaan Sinutkin siitä, kuinka terveellinen kakku on kyseessä :) Siis herkuttelua hyvällä omallatunnolla parhaimmillaan!

Ja tässä tulee itse kakun resepti ja valmistusohje:


MINTTUSUKLAA-RAAKAKAKKU

Iso kakku, halkaisija n. 23cm
 
 
 
Pohja:
 
2 dl (aktivoituja) auringonkukansiemeniä
2 dl (luomu)kaurahiutaleita
1/2 dl kookoshiutaleita/-lastuja
4-5 kuivattua viikunaa
ripaus hyvälaatuista luonnonsuolaa (esim. ruususuolaa)
1 rkl raakakaakaojauhetta

 
Minttusuklaatäyte:

6 dl cashewpähkinöitä (vähintään tunnin vedessä liotettuna)
3 dl kookoskermaa
 4-5 rkl luomuhunajaa (tai esim. agavesiirappia)
 8 rkl raakakaakaojauhetta
2 tl piparminttu-uutetta
  2 dl sulaa kaakaovoita (voit korvata osan kylmäpuristetulla kookosöljyllä)
(1/2 - 1 dl raakakaakaonibsejä)

 
 Laita ensimmäiseksi kaakaovoi vesihauteeseen pieneen kulhoon hiljalleen sulamaan (kuumaa vettä sisältävän kattilan päälle kulho, jossa kaakaovoi sulaa pikkuhiljaa; älä kuumenna liikaa, jotta kaakaovoin arvokkaat ravintoaineet eivät tuhoudu).
 
Aloita raakakakun valmistus pohjamassan valmistuksesta. Laita ensin auringonkukansiemenet, kaurahiutaleet, kookoshiutaleet, suola ja raakakaakaojauhe blenderiin ja jauha ne hienoksi. Lisää muutamaan osaan paloitellut viikunat ja sekoita kaikki pohjan ainekset tasaiseksi massaksi. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita vuoka pakastimeen täytteen valmistamisen ajaksi ja puhdista blenderin kulho. 
 
Valmista minttusuklaatäyte. Laita blenderiin liotetut cashewpähkinät, kookoskerma ja hunaja. Sekoita ainekset blenderillä hienoksi tasaiseksi massaksi. Lisää sen jälkeen massaan raakakaakaojauhe sekä piparminttu-uute ja jatka sekoittamista, kunnes massa on tasaisen suklaan ruskeaa. Lisää lopuksi seokseen blenderin käydessä ohuena nauhana sulatettu kaakaovoi. Jos haluat, voit sekoittaa lusikalla valmiiseen massaan raakakaakaonibsejä pientä purutuntumaa tuomaan. Kaada täyte pohjamassan päälle ja ripottele päälle kaakaonibsejä koristeeksi. Laita vuoka takaisin pakastimeen.

Anna kakun jähmettyä kunnolla; saa pakastua kohmeiseksi, jotta on helpompi irrottaa vuoasta (2-3 tuntia). Voit myös pakastaa raakakakun myöhempää käyttöä varten; ota tällöin jäätynyt raakakakku huoneenlämpöön sulamaan vähintään pari tuntia ennen kakun syömistä. Raakakakku säilyy jääkaapissa noin viikon.
 
Jos haluat valmistaa pienemmän raakakakun (halkaisija n. 15 cm), puolita kakun ainekset. 
 
 
Tämä kakku sopii täydellisesti tulevan vapun tarjottavaksi. Hemmottele siis vappuvieraitasi tai vaikkapa vaan itseäsi!
 
 
Iloista vappua!
 
 
 
P.S. Muistathan, että koodilla KIRSIK10 saat 10%:n alennuksen ensimmäisestä Luontaistukun tilauksestasi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti