perjantai 13. heinäkuuta 2018

Tummanvihreä on kesäruoan ehdoton hittiväri!


Täällä meillä Suomessa kesä on ehdottomasti sitä aikaa, kun keho kannattaa tankata täyteen ravinteita ihanista ravitsevista kotimaisista kasviksista ja marjoista - niin kasvatetuista kuin suoraan luonnosta saatavistakin.




Lehtivihreä on kaiken elollisen elämän peruslähtökohta, sillä kasvit yhteyttävät ja kasvavat sen avulla. Se on siis elintärkeää kasveille - mutta niin myös meille ihmisille! Me tarvitsemme lehtivihreää emäksöidäksemme muuten niin hapanta kehoamme ja puhdistaaksemme kehoamme siihen kerääntyneistä kuona-aineista ja myrkyistä.

Jo nimensä mukaisesti lehtivihreää on vihreissä kasviksissa. Mitä tummemman vihreä kasvis on, sitä enemmän lehtivihreää se sisältää ja sitä enemmän hyväksi se sinulle on. Ravintoloissa ja koulu- ja työpaikkaruokaloissa yleisimmin tarjottu 'vihreä' on jäävuorisalaatti, jota ei juurikaan voi vihreäksi kutsua; eikä se näin ollen juurikaan sisällä ravinteitakaan. Huolehdithan nyt siis lomasi aikana, että nostat syömäsi ruoan ravinteet täysin uudelle tasolle. Sen teet syömällä mahdollisimman paljon näitä:


  • pinaatti
  • nokkonen
  • parsakaali
  • varsiselleri
  • persilja ja muut yrtit
  • lehtikaali
  • romaine-, jää- ja muut mahdollisimman tummanvihreät salaatit.

Kesällä kannattaa syödä paljon näitä vihanneksia sisältäviä tuoresalaatteja jokaisella päivän aterialla. Kesälounaaksi sopii hyvin iso salaatti, jossa on mukana jotain proteiinipitoista, esim. tofua, luomukananmunaa, katkarapuja tai kalaa. Sen lisäksi saat vihreää helposti upotettua myös smoothien joukkoon.



Raikkaan kehoasi puhdistavan smoothien teet näin:

Laita blenderin kulhoon:

1 kuorittu sitruuna

1/2 kurkku

iso kourallinen pinaattia tai kymmenkunta puhtaalta paikalta 
poutasäällä poimittu nokkosenlehti

pieni nippu persiljaa

ripaus hyvälaatuista luonnonsuolaa (esim. ruususuola, Kalaharin suola)

n. 3 dl kuutioitua ananasta

jääkuutioita

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa ja nauti heti. Helppoa ja nopeaa, ja taatusti terveellistä - kokeile siis sinäkin :)


Mukavaa vihreää kesää toivotellen,
Kirsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti