torstai 28. joulukuuta 2017

Näin syväpuhdistat ulkomaiset kasvikset ja hedelmät


Kuukausi Intiassa oli niin kiireinen, että onpa ollut ihana viettää sen päätteeksi rauhallista joulun aikaa omassa mukavassa kodissa perheeni keskuudessa. Toivottavasti Sinunkin joulusi meni mukavissa merkeissä!

On kiva myös päästä ajan kanssa taasen kirjoittelemaan tänne blogiini... Seuraava tärkeä kirjoitusaihe nousi mieleeni valmistaessani perheeni joulupöytään erilaisia salaatteja osin ulkomaisista kasviksista. Ulkomaiset kasvikset sisältävät usein kotimaisia kasviksia enemmän kemikaaleja, jotka ovat haitallisia kehollemme. Tämän vuoksi suosin itse ruoanlaitossa kotimaisia kasviksia, mutta aina niiden käyttö ei ole mahdollista tai hintansa puolesta järkevää. Tällöin ulkomaisille kasviksille on kemikaalien minimoimiseksi tärkeä tehdä syväpuhdistus ennen käyttöä. Sama koskee myös hedelmiä.

Kasvisten syväpuhdistavan kylvyn saat valmistettua kolmesta tuiki tavallisesta aineksesta: vedestä, omenaviinietikasta (tai tarvittaessa mikä tahansa muukin etikka käy) ja ruokasoodasta.



Sekoita aineksia seuraavassa suhteessa:
  • 1 litra noin kädenlämpöistä vettä
  • n. 1/2 dl omenaviinietikkaa
  • reilu ruokalusikallinen ruokasoodaa

Laita ainekset kulhoon edellä mainitussa järjestyksessä; ruokasoodan lisääminen saa aikaan kuohahduksen. Laita puhdistettavat kasvikset/hedelmät kylpyveteen likoamaan vähintään puoleksi tunniksi. Huuhtele kasvikset kylvyn päätteeksi puhtaalla vedellä.

Näin helposti ja vaivattomasti saat syötäväksesi puhtaampia kasviksia ja hedelmiä - ja kehosi kiittää! Kemikaalit kerääntyvät kehoomme ja ajan myötä aiheuttavat terveysongelmia ja sairauksia.


Tämän kätevän vinkin myötä toivotan Sinulle
 
terveyttä ja hyvää vointia tulevalle vuodelle 2018!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti