Joulu on todellista herkuttelun aikaa, joten silloin jos
milloin jälkiruokapöydässä pitää olla raakakakku! Kaikki punainen sopii
jouluun, joten siksi oivallinen valinta raakakakun raaka-aineeksi on punainen
puolukka. Puolukan maku yhdistyy erinomaisesti suklaan makuun, joten
laitetaanpa siis nämä maut samaan raakakakkuun. Lopputulos suorastaan hivelee
makuhermoja ja houkuttelee toivottavasti Sinutkin kokeilemaan! Lupaan, että
jouluvieraasi eivät tule pettymään :)
JOULUINEN PUOLUKKA-SUKLAARAAKAKAKKU (iso kakku, Ø n. 23cm)
Pohja:
1 dl (aktivoituja) auringonkukansiemeniä
1,5 dl (luomu)kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita/ -lastuja
ripaus hyvälaatuista luonnonsuolaa
1 rkl raakakaakaojauhetta
4-5 kuivattua viikunaa tai 2 dl mulperimarjoja
Täyte:
6 dl luomulaatuisia cashew pähkinöitä vähintään tunnin
verran liotettuna
3 dl kookoskermaa
5 rkl luomuhunajaa (tai agavesiirappia)
2 dl kaakaovoita
4 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus hyvälaatuista luonnonsuolaa
1 limen mehu
2 dl pakastepuolukoita sulatettuna
Valmista ensimmäiseksi pohjamassa. Laita blenderin kulhoon
auringonkukansiemenet, kaurahiutaleet ja kookoshiutaleet/ -lastut, ripaus
suolaa sekä raakakaakaojauhe ja jauha ne hienoksi seokseksi. Lisää lopuksi
viikunat paloiteltuna/ mulperimarjat ja sekoita, kunnes massa on tasaista.
Painele massa irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka täytteen
valmistamisen ajaksi pakastimeen. Pese blenderin kulho.
Valmista seuraavaksi täyte. Laita kaakaovoi hiljalleen
sulamaan vesihauteeseen (kiehauta vettä pienessä kattilassa ja laita kattilan
päälle kulho, jossa kaakaovoi sulaa). Laita blenderin kulhoon liotetut ja
huuhdotut cashew pähkinät, kookoskerma sekä hunaja ja sekoita ne tasaiseksi
massaksi. Lisää sulatettu kaakaovoi ohuena nauhana täytemassaan blenderin
käydessä.
Ota tässä vaiheessa noin puolet täytemassasta erilliseen
kulhoon. Lisää blenderin kulhoon jääneen massan joukkoon raakakaakaojauhe ja
pieni ripaus suolaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada suklainen täytemassa vuokaan
pohjamassan päälle ja laita noin 15 minuutiksi pakastimeen jähmettymään. Pese
taas blenderin kulho.
Valmista lopuksi puolukkainen täytemassa. Laita erilleen
otettu täytemassa takaisin blenderin kulhoon ja lisää sen joukkoon limen mehu
ja sulatetut puolukat. Sekoita tasaiseksi. Kaada puolukkatäyte vuokaan
suklaatäytteen päälle ja laita pakastimeen jähmettymään noin parin tunnin
ajaksi tai kunnes saat kakun helposti irrotettua vuoasta.
Jos haluat tehdä pienemmän kakun (halkaisija noin 15 cm),
puolita reseptin ainekset.
Kakku on kätevintä valmistaa irtopohjavuokaan, jossa on
silikoniset reunat; tällöin saat valmiin kakun kätevimmin irrotettua vuoasta.
Mukavaa joulun odotusta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti