perjantai 3. maaliskuuta 2017

15 helppoa vinkkiä alentaa stressitasoja ja sitä myötä matala-asteista tulehdusta kehossasi


Stressi on yksi pahimmista matala-asteista tulehdusta aiheuttavista tekijöistä. Se kiihdyttää mm. maksan toimintoja, jolloin keholle vahingollisia happiradikaaleja pääsee syntymään enemmän. Happiradikaaleja pystyy neutraloimaan antioksidanttien avulla ja antioksidantteja saa erityisesti värikkäistä kasviksista, marjoista ja hedelmistä.

Yksinkertaisinta on kuitenkin ehkäistä stressiä. Stressinhallintaan on monia helppoja keinoja, joista listaan tässä sinulle 15. Keinot ovat satunnaisessa järjestyksessä ja mitä useamman niistä omaksut osaksi elämääsi, sen stressittömämpää huomaat elämäsi olevan.


Kuva: pixabay

  1. Opettele ottamaan asioita rennommin; mieti, mikä on sinulle oikeasti tärkeää ja merkityksellistä ja päästä irti kaikesta vähemmän olennaisesta.
  2. Nuku riittävästi, sillä levänneenä ja virkistyneenä asiat pysyvät helpommin todellisissa mittasuhteissaan.
  3. Ulkoile säännöllisesti useamman kerran viikossa, sillä kunnon kävely- tai juoksulenkki vapauttaa mielihyvähormoneja.
  4. Opettele hengittämään syvään niin, että pallea liikkuu sisäänhengityksellä ylös ja uloshengityksellä alas; stressaavalla hetkellä keskity hetkeksi syvähengitykseen, sillä se rauhoittaa kehoa nopeasti.
  5. Hakeudu säännöllisesti metsään tai veden äärelle, sillä niillä on rauhoittava vaikutus.
  6. Kävele kesällä mahdollisimman paljon paljain jaloin ja ole muutenkin kosketuksissa maahan, se maadoittaa ja vähentää stressihormoneja kehossasi.
  7. Ole tekemisissä ihmisten ja asioiden kanssa, jotka tuottavat sinulle iloa ja mielihyvää; päästä irti ihmisistä ja asioista, jotka herättävät sinussa negatiivisia tuntemuksia.
  8. Ohjaa tietoisesti ajatuksesi pois negatiivisuudesta; jokaisella asialla on monta puolta, joten parempi keskittyä myönteisiin näkökulmiin kielteisten näkökulmien sijasta. Sitä paitsi ajatuksilla on valtava voima; jos ajattelet mukavia myönteisiä asioita, niitä myös tapahtuu elämässäsi enemmän.
  9. Älä ole liian ankara itsellesi; jokainen tekee elämässään virheitä, mutta jokaisesta niistä oppii ja seuraavalla kerralla vastaavassa tilanteessa teet asiat paremmin.
  10. Pyri tekemään muille ihmisille hyviä tekoja, sillä saat niistä myös itsellesi hyvän olon.
  11. Naura usein, välillä vaikka vähän väkisinkin, sillä nauru alentaa tehokkaasti stressihormoneja.
  12. Älä tukahduta itkua, silloin kun itkettää, sillä itku vähentää stressihormonitasoja. Ilmaise muutenkin kaikenlaisia tunteita, sillä tunteiden koko kirjo vaan kuuluu elämään.
  13. Arvosta ja ole kiitollinen hyvistä asioista elämässäsi.  
  14. Hankkiudu eroon turhasta roinasta, siitä tulee kevyt ja hyvä olo.
  15. Keskity asioihin, joihin pysyt itse vaikuttamaan. On turhaa käyttää energiaa asioihin, joille et kertakaikkisesti voi mitään.

Kuinka moni näistä periaatteista kuuluu jo nyt elämääsi?

 

Kuva: pixabay

Iloista ja rentoa viikonloppua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti