lauantai 18. elokuuta 2018

Mehevän pehmeät gluteenittomat ja maidottomat suklaakuppikakut


Täytyypä heti postata tänne blogiini näiden ihanien suklaisten kuppikakkujen ohje - jotka ovat herkullisuutensa lisäksi äärimmäisen helppoja ja nopeita valmistaa! Ne olivat tänään osa synttäritarjoiluja ja upposivat hyvällä ruokahalulla pieniin suihin 😊

Meillä siis juhlittiin tänään poikani 8-vuotissynttäreitä. Juhlahumuun kuului veneilyä lähes kymmenpäisen poikalauman kanssa - se oli aikamoista menoa ja meininkiä 😄 Sen jälkeen oli herkuttelun vuoro ja tottakai normaalia terveellisempään tyyliin. Nämä makoisat kuppikakut tekivät hyvin kauppansa, vaikka olivatkin terveellisempi versio normaaleista suklaamuffinsseista. Kannattaa siis ehdottomasti kokeilla, jos haluat päivittää omaa ja perheesi herkkuhetkiä astetta terveellisemmiksi!

Korvasin normaalit vehnäjauhot kookos- ja tattarijauhoilla, valkoisen sokerin kookossokerilla ja leivontamargariinin kirkastetulla voilla eli gheellä. Näillä muutoksilla leivonnaiset saa nostettua aivan uuteen luokkaan.


Suklaiset kuppikakut, 12 klp



2,5 dl kookos- ja tattarijauhoseosta (tai mitä tahansa gluteenittomia jauhoja)
1 dl raakakaakaojauhetta
2 dl kookossokeria tai täysruokosokeria (intiaanisokeri)
1 tl ruokasoodaa
(1/2 tl aitoa vaniljajauhetta)
1 1/2 dl luomusoijajugurttia
2 luomukananmunaa
100g sulatettua voita (josta voit halutessasi erotella kirkastetun osan)
vettä tarpeen mukaan
2 dl tummasuklaarouhetta

Koristeluun:
vispaantuvaa soijakermaa
suklaarouhetta


Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa soijajugurtti, kananmunat ja (kirkastettu) voi. Yhdistä märät ainekset kuiviin ja sekoita tasaiseksi. Jos koostumus on liian paksua, ohenna sitä pienellä määrällä vettä; jätä koostumus kuitenkin paksuhkoksi. Lisää lopuksi suklaarouhe ja sekoita se lusikalla taikinan joukkoon. 

Annostele taikina kahden lusikan avulla kuppikakkumuotteihin. Jätä muotit vähän vajaiksi, jotta ne mahtuvat kohoamaan uunissa. Paista 160 (kiertoilma)/180 (normaali uuni) asteisessa uunissa noin 35 minuutin ajan. Anna jäähtyä ja koristele lopuksi esim. vispaantuvalla soijakermalla ja suklaarouheella. 


Herkuttele hyvällä omallatunnolla 😋

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti