keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Uusi rakkauteni - sitruunaraakakakku


Valon määrä lisääntyy nopeaa vauhtia ja sen vuoksi kertakaikkisesti rakastan kevättalven aikaa! Tämän myötä luovuus on taas herännyt minussa ja suuri tarve kehittää jotain uutta myös raakakakkurintamalla. Tuloksena syntyi ihanan raikas ja ulkoisesti keväthangen puhtautta ja aurinkoisuutta säteilevä raakakakku - siis täydellisesti juuri tähän vuodenaikaan sopiva raakakakku!

Sitruunainen raakakakku


Tämä kevättalven raakakakku saa makunsa sitruunasta ja vie raikkaudellaan makuhermot ihan uusiin ulottuvuuksiin. Jouduin meidän perheessä tekemään kaksi samanlaista isoa raakakakkua peräjälkeen, sillä alkuun päästyämme emme voineet lopettaa kakusta nauttimista :) Toivottavasti tämä vakuuttaa Sinutkin, sillä tätä raakakakkua kannattaa ehdottomasti kokeilla samantien!

Valmistat raakakakun näin:

SITRUUNARAAKAKAKKU

Iso kakku, halkaisija n. 23cm
 
Pohja:
 
2 dl (aktivoituja) auringonkukansiemeniä
2 dl (luomu)kaurahiutaleita
1/2 dl kookoshiutaleita/-lastuja
4-5 kuivattua viikunaa
ripaus hyvälaatuista luonnonsuolaa

 
Sitruunatäyte:

6 dl cashewpähkinöitä (vähintään tunnin vedessä liotettuna)
3 dl kookoskermaa
 4-5 rkl luomuhunajaa (tai esim. agavesiirappia)
 1 1/2 (luomu)sitruunan mehu
  1 (luomu)limen mehu
2 dl sulaa kaakaovoita (voit korvata osan kylmäpuristetulla kookosöljyllä)

Kakun pinnalle raastettua sitruunan kuorta koristeeksi
 
 
 Laita ensimmäiseksi kaakaovoi vesihauteeseen pieneen kulhoon hiljalleen sulamaan (kuumaa vettä sisältävän kattilan päälle kulho, jossa kaakaovoi sulaa pikkuhiljaa; älä kuumenna liikaa, jotta kaakaovoin arvokkaat ravintoaineet eivät tuhoudu).
 
Aloita raakakakun valmistus pohjamassan valmistuksesta. Laita ensin auringonkukansiemenet, kaurahiutaleet, kookoshiutaleet ja suola blenderiin ja jauha ne hienoksi. Lisää muutamaan osaan paloitellut viikunat ja sekoita kaikki pohjan ainekset tasaiseksi massaksi. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita vuoka pakastimeen täytteen valmistamisen ajaksi ja puhdista blenderin kulho. 
 
Valmista sitruunatäyte. Laita blenderiin liotetut cashewpähkinät, kookoskerma, hunaja sekä sitruunoista ja limestä puristettu mehu. Sekoita ainekset blenderillä hienoksi tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi seokseen blenderin käydessä ohuena nauhana sulatettu kaakaovoi. Kaada täyte pohjamassan päälle, voit halutessasi tehdä lusikalla kuviointeja kakun pinnalle. Laita vuoka takaisin pakastimeen.




Anna jähmettyä kunnolla; saa pakastua kohmeiseksi, jotta on helpompi irrottaa vuoasta (2-3 tuntia). Voit myös pakastaa raakakakun myöhempää käyttöä varten; ota tällöin jäätynyt raakakakku huoneenlämpöön sulamaan vähintään pari tuntia ennen kakun syömistä. Raakakakku säilyy jääkaapissa noin viikon.
 
Jos haluat valmistaa pienemmän raakakakun (halkaisija n. 15 cm), puolita kakun ainekset.
 
 
Nautinnollisia raakakakkuhetkiä!
 
 
P.S. Muistathan, että koodilla KIRSIK10 saat 10%:n alennuksen ensimmäisestä Luontaistukun tilauksestasi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti